Bli med på en inspirerende helg der du arbeider i tverrfaglige team og utvikler nye løsninger for sosial inkludering og inkluderende arbeidsliv. Vi heier på mangfoldets muligheter og trenger dine ideer til hvordan vi kan bli et mer inkluderende samfunn, og motvirke utenforskap.

Dato og tid; fredag 5.november kl 18.00 til søndag 7.november kl 16.00,
Sted:
Sentralen i Oslo

Innovasjonscampen er en del av Impact Challenge, et innovasjonsprogram som skal skape løsninger på samfunnsutfordringer. I denne kreative fasen skal vi utvikle løsninger. Dette betyr ikke at du må ha en løsning eller idé klar for å delta – men at du er sulten på inspirasjon, kunnskap og å lære i fellesskap med andre. Helgen vil samle aktører som jobber med tematikken, og sammen kan vi kanskje lære noe nytt om feltet, utvide vår egen kunnskap og skape noen nye ideer og løsninger på tvers.

Du vil bli presentert for nye perspektiver samtidig som du lærer innovasjonsmetodikk i praksis. Våre fasilitatorer og bidragsytere vil lose dere trygt gjennom. Det blir også rikelig med hygge, god mat og tid til å stifte nye bekjentskap. I løpet av helgen vil også flere ressurspersoner være tilgjengelig som “bøker” du kan lese – i et levende bibliotek. Dette for å gi deg dypere innsikt i utfordringene som må løses og bredere forståelse for menneskene løsningene faktisk utvikles for.

Arrangementet er gratis å delta på, men vi har begrensede plasser. Søk og vi kontakter deg fortløpende med beskjed om du er tatt med i programmet Impact Challenge er nasjonal, og innovasjonscampen gjennomføres parallelt i tre byer – Bergen, Kristiansand og Oslo. Vær sikker på at du huker av for riktig by nederst i søknadsskjemaet..I Oslo vil Innovasjonscampen arrangeres av SoCentral på Sentralen midt i Oslo.

Program for helgen:

Fredag 5. november
18.00: Velkomst og agenda for helgen
Fasilitatorer og bidragsytere presenteres
Gruppeinndeling
Problemforståelse
 Identifisere barrierer
 Definere problemstilling
20.30: Takk for i dag. Agenda for morgendagen. 

Lørdag 6. november
10.00: Introduksjon til dagen
Sjekk inn alle team, definere problemstilling ferdig.
Gruppearbeid –  brukerinnsikt
12.00: Lunsjpause
Introduksjon til idéutvikling
Kategorisering og prioritering
Valg av beste løsning
15.30: Midtveispresentasjoner starter, «heispitcher»
Introduksjon til forretningsutvikling & mal for sluttpresentasjoner
Gruppearbeid for videre konseptutvikling.
Designhjelp og veiledning tilgjengelig.
18.00: Takk for i dag, agenda for morgendagen 

Søndag 7. november
10.00: Introduksjon til dagen
Gruppearbeid fortsetter – Delegere oppgaver innad i gruppen
11.30: Lunsjpause
Forberede sluttpresentasjoner, innsending.
15.00: Presentasjoner for jury
16.00: Takk for innsatsen!