Bli bedre kjent med det nyeste tilskuddet til SoCentral-teamet, Bjørn Ole Kosberg Fuglseth. Som driftsansvarlig og miljøvert administrerer han alle medlemskap hos SoCentral og er ansvarlig for den daglige driften i lokalene.

Hvem er du?

Etter et år i førstegangstjenesten i Bardufoss dro jeg til Trondheim for å ta en bachelor i psykologi, men fant etterhvert ut at jeg var blitt lei skolebenken og ville ut i arbeidslivet. Etter en kort periode som telefonselger gikk jeg over til å jobbe for Kiwi i dagligvarebransjen, hvor jeg forble i til sammen 7 år.

Fritiden går gjerne til forskjellige interesser, fra musikkproduksjon, spikking og hagearbeid til mer “nerdete” interesser som fantasy-bøker, dataspill, Dungeons & Dragons annenhver uke eller Warhammer 40k-minifigurer som jeg nylig har begynt med. Jeg anser meg selv som en ganske allsidig person og er alltid interessert i å lære mer om alt og intet.

Hvordan har første uka vært?

Nå har jeg allerede vært her på SoCentral i en uke, og har lært veldig mye. Det er jo alltid spennende å se forskjellen mellom beskrivelse og realitet når man går inn i en ny jobb etter “salget” har blitt gjort, men her har det vist seg å være nøyaktig som beskrevet på forpakningen. Med et så varmt, imøtekommende og tålmodig team kan man jo bare føle seg velkommen. Personlig har jeg aldri vært på en arbeidsplass hvor samtlige er så genuint opptatt av å løfte hverandre opp ved en hver anledning.

Hva er din motivasjon for å være her? Hva håper du å få til?

Med så mange dyktige folk rundt meg håper jeg å kunne bidra på hvilken som helst måte jeg kan i det spennende arbeidet som blir gjort her. Jeg har jo ingen tidligere erfaring med hverken bærekraft eller samfunnsutvikling, men kanskje jeg kan snuble over noen tankerekker som er halvveis fornuftige. De samtalene som blir hatt og ideene som blir utformet her er blant de viktigste i dagens samfunn, både kommunalt, nasjonalt og internasjonalt. Stort og smått.

Jeg hadde aldri trodd at dette var en arena jeg kunne få anledning til å delta i. Men her er vi. Det viser til en helt unik bredde i fremgangsmåte man skal lete lenge etter i både en arbeidsplass og en virksomhet av denne typen. Det er snakk om vår felles fremtid, og alle bør ta del i hvordan vi velger å forme den.