Lørdag 9.oktober kan du ta med deg barn og unge på Musikklaboratorium på Biermannsgården. Det blir det første av over 20 aktiviteter på gården for barn og unge denne høsten.  

SoCentral har hele dette året jobbet for å etablere et urbant grendehus for barn og unge i Biermannsgården på Sagene. Vi har arbeidet mye med å utvikle en driftsmodell som andre lignende hus kan ha nytte av, og sette sammen et program med en rekke ulike dyktige aktører som kan fylle huset med mere liv. Nå har tiden endelig kommet til å prøve ut aktivitetsprogrammet! Frem til jul skal vi teste mange ulike aktiviteter for fullt, og vi håper mange vil være med og hjelpe oss med å finne ut hva som egner seg å ha i huset fremover.

Takket være støte fra BufDir og Sparebankstiftelsen DNB er aktivitetene gratis og åpne for barn og unge, primært i alderen 10-17 år.

Første aktivitet kommer allerede lørdag 9.oktober, da blir det MusikkLAB, der får barn og unge mellom 10-17 år teste ut ulike instrumenter, spille i band, og kanskje til og med skrive sine egne låter. Du trenger ikke ha spilt noen instrumenter eller skrevet sanger fra før for å delta. Sofie Mortvedt og Ingrid Dyrnes Svendsen er ledere på MusikkLAB og begge har lang erfaring som bandmusikere, låtskrivere og samspillsledere.

Gategym, instrumentbygging, Halloweenhappening og mye annet
I tillegg kan vi friste med blant annet Gategym i regi av sosialentreprenøren Folkelig, Kostymedesign, Musikkinstrumentbygging med Drivhuset, nabolagsmiddag i regi av sosialentreprenøren Kompass&Co, lydsafari, og å komponere datamusikk . I tillegg blir det spøkelseshage på Halloween, juleverksted med produkter fra hagen til Biermannsgården og Skapia står for workshops der barn og unge kan slippe kreativiteten løs.

Meld dere på og les mer om de 20 andre aktivitetene dere kan være med på i høst.

Om prosjektet
Biermannsgården er eid av De Biermannske legater. Styret i De Biermannske legater ønsker å utvide aktiviteten på huset og har inngått et samarbeid med SoCentral for å få til dette. Prosjektet støttes av Sparebankstiftelsen DNB. Prosjektet har etablert Programstyret for prosjektet har medlemmer fra Løkkebakken Vel og nabolaget, legatets styre, Sagene Ungdomsråd, Sentralen, Økologisk Norge, Stiftelsen Drivhuset og OsloMet.