Mette Øinæs Habberstad (43), får permisjon fra jobben som Medlems- og kommunikasjonssjef i Den Norske Turistforening (DNT) for å begynne som prosjektutvikler i SoCentral. 

– Vi er svært glade for å få med Mette på laget. Med lang og bred erfaring fra kommunikasjon, frivillighet og organisasjonsliv vil hun gjøre oss i stand til å utvikle enda bedre eksempler på hvordan vi kan samarbeide for å løse de store utfordringene samfunnet står overfor, sier daglig leder i SoCentral, Thomas Berman. 

– Jeg vil alltid ha et bankende hjerte for DNT og friluftsliv. Samtidig har jeg veldig troen på at det er sunt å utfordre seg på nye temaer og måter å jobbe på. Å bli en del av SoCentral sitt team ser jeg på som en fantastisk mulighet til å vokse videre som person sammen med et meget kompetent miljø. Å jobbe med bærekraftig omstilling krever mange ulike innfallsvinkler, og i SoCentral får jeg erfare i praksis hvordan ulike miljøer gjør akkurat det. Den kompetansen er svært nyttig for alle virksomheter i årene fremover,  sier Mette Øinæs Habberstad.

Å ta vare på det vi har, og skape møteplasser som kan bygge gode lokalsamfunn er en av tiltakene det er dokumentert av samfunnet bør gjøre mer av. Det første prosjektet Mette skal lede handler om å skape en god driftsmodell for Biermannsgården, en verneverdig eiendom midt i byen. Målet er å utvikle et godt urbant grendehus fylt av aktivitet for barn og unge.

–  Ved hjelp av engasjerte nabolagsressurser, en velvillig Sagene bydel, dyktige kolleger i SoCentral og midler fra Sparebankstiftelsen ligger mye til rette, sier hun.