SoCentral ble etablert i 2012, av en psykolog, en ingeniør og en økonom som var lei av å høre alle snakke om at man må samarbeide mer på tvers av sektorer, uten at det faktisk skjedde noe. Da som nå var visjonen å bygge brede samarbeid for å utvikle løsninger på samfunnsproblemer. I denne serien sjekker vi inn med 10 personer som har vært viktige for etableringen og utviklingen av miljøet og selskapet, og ser både bakover og fremover. Her snakker vi med Faye Mayrhoo.

Hvem er du og hva jobber du med?
– Jeg heter Faye og jeg er engagement manager i Schibsted, hvor jeg jobber med å styrke lagkultur, forbedre teamledelse og bygge et mer inkluderende arbeidsmiljø. Jeg har bakgrunn fra entreprenørskap og forretningsutvikling, og erfaring fra offentlig og privat sektor.

Et lidenskapelig miljø
Faye flyttet til Norge i 2014 fra Trinidad og Tobago, og da oppsøkte hun steder som jobbet med entreprenørskap og samskaping. Dette førte til at hun fant SoCentral.

– Jeg var praktikant hos SoCentral fra 2016 til 2017. Jeg opplevde SoCentral som et støttende, kunnskapsrikt og kreativt miljø fullt av lidenskapelige mennesker, og jeg traff mange engasjerte folk.

Hva er ditt beste minne fra SoCentral?
– Jeg har mange gode minner herfra, kanskje det aller beste var all maten vi spiste på SoLunsj (månedlig lunsj for SoCentral sine medlemmer). Jeg husker at medlemmene lanserte noe som het SoAwards under disse lunsjene, der medlemmer delte ut awards til andre medlemmer som fortjente det, av ulike grunner. Medlemmene som vant måtte fortelle litt om seg selv og arbeidet deres, og det var veldig inspirerende. Folk gråt, og det var mye latter. Det var veldig tydelig at det var engasjerte mennesker som brant for noe.

“Medlemmer delte ut awards til andre medlemmer som fortjente det, av ulike grunner. Medlemmene som vant måtte fortelle litt om seg selv og arbeidet deres, og det var veldig inspirerende. Folk gråt, og det var mye latter.”

Har SoCentral bidratt til at du har fått til noe du ikke hadde klart like fort alene?
– Jeg ble praktikant hos SoCentral for å lære språket og for å bli bedre kjent med norsk arbeidskultur, men jeg fikk så mye mer enn det. Det er litt vanskelig å beskrive, men jeg ble kjent med norske vaner, tradisjoner og folkeskikk. Og så var det viktig arbeidserfaring, der jeg lærte om community building og design-tenking. Det var verdifullt. Jeg fikk også nettverk og gode venner, og det er veldig viktig når man flytter fra et land til et annet uten familie.

Tenk tilbake til 2012 og alle endringene som har skjedd. Kan du tenke litt høyt om de neste 10?
– Det var ikke et enkelt spørsmål. Vi ser jo at verden står ovenfor mange utfordringer, som klima og miljø og menneskerettigheter. Vi ser jo heldigvis også at stadig flere blir engasjerte i samfunnsproblemer og bevisstheten rundt slike saker øker. Særlig de unge presser på i saker som Black Lives Matter, klima og Me-Too, og folk kjemper mot store selskaper for det de mener er riktig. Jeg vet ikke hvordan verden kommer til å se ut om ti år, men jeg har håp for at det blir et bedre sted der folk har større frihet til å være seg selv og å stå opp for det de mener er riktig. Jeg ser engasjementet til mange i generasjon Z. Flere og flere unge kommer ut i arbeidslivet nå, og jeg tror de tar med seg en holdningsendring og et nytt perspektiv på bærekraft og mangfold som har betydning. Små endringer betyr mye når mange nok er med. Det viktigste er å fortsette å jobbe for endring og å skape bevissthet.

“Flere og flere unge kommer ut i arbeidslivet nå, og jeg tror de tar med seg en holdningsendring og et nytt perspektiv på bærekraft og mangfold som har betydning. Små endringer betyr mye når mange nok er med.”

Nysgjerrig på å høre mer?

Kontakt oss i SoCentral eller send en mail til fayemayrhoo@gmail.com.